Pedraforca

El Pedraforca:
El Pedraforca és una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya. Té una forma molt peculiar, ja que està formada per dues carenes paral·leles (els pollegons) unides per un coll (l'Enforcadura).
El Pollegó superior té una altitud de 2.506,1 metres (amb un cim secundari, el Calderer de 2.475,4 metres) i el Pollegó inferior de 2444,8 m. L'Enforcadura se situa a 2.356,2 m i té una tartera a cada banda.
Està situat dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró i, a més, els voltants del Pedraforca han estat declarats paratge natural d'interès nacional.
Els pobles del voltant són Gòsol (a l'oest) i Saldes (a l'est); el Pedraforca fa de límit entre els seus dos termes i també, per tant, entre la província de Barcelona i la de Lleida malgrat que ambdues poblacions es trobin a la comarca del Berguedà.

Font: Wikipedia

Aquesta volta és la clàssica al Pedraforca. Sortim del mirador de Gresolet ,lloc on podem deixar el cotxe.

Pugem seguidament al refugi Lluís Estasen, lloc on començarem a fer la ruta circular al Pedraforca.
La ruta requereix una certa preparació física. A partir del Coll Verdet tenim que grimpar, si no teniu vertigen no tindreu problema. El temps estimat fins dalt el Pedraforca des del refugi es de unes 3 hores aproximades i el de baixada per la tartera unes 2 hores.

Els que tingueu problemes de vertigen o no pugeu grimpar teniu opció a pujar i baixar per la tartera, encara que no és molt aconsellable ja que per aquest lloc, avances dos passos i en recules ún per la grava, és cansador i matador.

He qualificat la ruta com a difícil ja que tan la grimpada com la tartera tenen complicació, encara que per diferents aspectes. Si parlem de caminar es un dels lloc complicats que tenim a Catalunya, encara que un dels llocs mes macos, màgics, encisadors .... de les nostres contrades i que si teniu oportunitat no podeu deixar de visitar.

Salut i bon camí.



Activitat: senderisme

aprop de Saldes, Catalunya (España)
Distància recorreguda: 8,56 quilòmetres
Altitud mín: 1.569 metres, màx: 2.501 metres
Desnivell acum. pujant: 1.046 metres, baixant: 980 metres
Grau de dificultat: skill Difícil
Temps: 5 hores 45 minuts
Finalitza al punt de partida (circular):
Coordenades: 2484
© Barto Tots els drets reservats
Descarregar trak GPS: AQUI