Sadernes- Bassegoda- Sant Aniol - Salt de la Nuvia

Bassegoda:
El Puig de Bassegoda és un cim situat entre els municipis de Montagut a la comarca de la Garrotxa i el d'Albanyà a la de l'Alt Empordà, amb 1.373,7 metres d'altitud. La seva característica forma punxeguda, la seva alçada i el fet d'estar aïllat dels altres cims més propers el fan fàcilment identificable.
Als peus del puig de Bassegoda per la seva vessant sud-oriental hi neix el riu Borró, afluent del Fluvià.
Hi ha una placa commemorativa on es recorda que Marià Vayreda hi va situar el començament de la Punyalada.

Dalt del Puig de Bassegoda, com posat exprés per a confort de l'excursionista afadigat, hi ha un canapè de blaníssima herba i sòlid respatller de pedra, on algun temps jo m'hi asseia sovint, contemplant sempre amb el mateix interès el grandiós panorama que s'estenia a mos peus.
Joan Llosas
Font: Viquipedia

Sant Aniol d'Aguja
L'església de Sant Aniol d'Aguja (o Sant Aniol d'Uja) és un temple catòlic del bisbat de Girona, situat a l'actual terme municipal de Montagut i Oix, a l'àrea de l'antic municipi d'Oix, al sector de la comarca de la Garrotxa conegut com Alta Garrotxa. L'edifici és a la vora de la riera de Sant Aniol, que passa a prop del seu absis, i al fons de la vall d'Aguja (o de Sant Aniol). A l'alta Edat Mitjana havia estat seu d'un monestir benedictí del mateix nom i més tard d'una parròquia i d'un santuari..


Distància recorreguda: 18,78 quilòmetres
Altitud mín: 337 metres, màx: 1.371 metres
Desnivell acum. pujant: 1.336 metres, baixant: 1.326 metres
Grau de dificultat: skill Moderat
Temps: 7 hores 11 minuts
Finalitza al punt de partida (circular):
Coordenades: 1992
TRAK GPS: AQUI



ALBUM