L'Esquirol - Carena de S. Miquel - L'Esquirol

La carena o serrat de Sant Miquel es una part del poble de L’Esquirol poc visitat o poc conegut, encara que fa anys hi havia força activitat, així ho demostren els innumerables i amples camins que hi podrem trobar.
La ruta no es llarga, la podeu fer amb una matinal sense preses, no te cap dificultat tècnica, sols tenir amb compte si ha plogut no fer-la, ja que tenim de creuar el riu un parell de vegades, si baixa fort, podria resultar impossible de creuar.
La ruta comença a les piscines del poble, per baixar fins la Font de L’escudella. Creuar la riera de les Gorgues i pujar ràpidament. El camí segueix vorejant la riera per la part alta fins arribar al salt del CA , amb unes magnifiques vistes. Poc desprès pujar fins la part alta del Serrat on creuarem el Riu Prego, en aquest tram passem per un camí que els caçadors fan servir per les seves tasques.
Arribats al Mas Antentes caminem uns cents de metres per la carretera asfaltada, la deixarem poc desprès per recorre la part mes alta del serrat i començar a baixar, en aquest punt tornarem a recorre la part alta de la riera de les Gorgues per un corriol molt maco, fins arribar un altre cop a la font de L’arç i baixar a la font de l’escudella.

Camí apte per quasi tots i sense dificultats.

Bon Camí.



Actividad: senderismo.
Distancia recorrida: 8,06 kilómetros
Altitud min: 618 metros, max: 762 metros
Desnivel acum. subiendo: 403 metros, bajando: 421 metros
Grado de dificultad: Fácil
Finaliza en el punto de partida (circular): Sí
Coordenadas: 373
Track Per a GPS: Aqui.